Fiecare dintre noi avem o rutină de frumuseţe tipică. Unele dintre noi ne spălăm pe păr în fiecare zi, altele la două sau chiar la trei zile. În funcţie de cum ne-o cere părul sau starea de spirit. Iar apoi, ce faci? Cum îţi usuci părul? Faci parte dintre femeile care cred că uscarea cu foehnul îţi periclitează starea de sănătate a părului? Ei bine, iată detalii. Dacă optezi pentru un uscător de păr performant, care să poată emite un flux de aer mai puţin fierbinte, atunci nu ai de ce să îţi faci griji.
Nu trebuie să uiţi că orice exces de căldură în cofarea părului are ca rezultat sensibilizarea acestuia. De ce? Pentru că această acţiune deschide cuticula, deshidratează părul şi îl deteriorează, potrivit one.ro.
Dacă eşti mândra posesoare a unui păr lung, atunci e mai bine să alegi uscarea cu foehnul. Iată şi motivaţia. Uscarea naturală ia mai mult timp şi se pare că moleculele de apă, care pătrund în structura firului de păr, influenţează în mod negativ cheratina. Rezultatul? Părul tău devine mai uscat şi mai fragil.
CITEȘTE ȘI: Uleiul de nucă de cocos cel mai bun pentru orice tip de păr: Lista efectelor benefice
Când ai părul ud, uită de perie. De ce? Pentru că aceasta îl încurcă şi îl rupe. Dacă vrei să îl descurci, atunci utilizează un pieptene cu dinţi rari. Totodată, nu uita să aplici un ulei pentru ca pieptănatul să fie mai uşor de realizat.
Prosoapele de bumbac pot rupe părul sau îl pot electriza. Optează aşadar pentru un prosop de microfibre.
Până în momentul în care excesul de apă se evaporă, specialiştii ghd recomandă să foloseşti o temperatură medie sau joasă pentru foehn. Când simţi că o anumită secţiune a părului se încălzeşte este important să schimbi direcţia aerului cald.
CITEȘTE ȘI: Ardeiul iute stimulează creşterea părului: Cum să îl foloseşti eficient
Temperatura optimă pentru a usca şi coafa părul fără a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius.